Omvormers.

Omvormers zijn onmisbare onderdelen van PV-systemen. Zij zijn de schakel tussen de zonnepanelen en de afnemer van daarmee opgewekte elektriciteit.

Even technisch, dat zit zo: de PV-installatie genereert gelijkstroom (Direct Current, kortweg DC). Elektriciteitsmaatschappijen leveren echter wisselstroom (Alternating Current, kortweg AC). De omvormer verandert gelijkstroom (DC) in wisselstroom (AC). En via de omvormer levert men eventuele overschotten aan opgewekte energie terug aan het net. Dat is volledig automatisch mogelijk, óók in balans met batterij-systemen. (Ook hier komt de mogelijkheid van Dynamic Load Balancing toenemend in beeld.)

Direct contact

Belangrijk: het vermogen van de omvormer moet in balans zijn met de capaciteit van het PV-systeem. Afhankelijk van de (weers)omstandigheden produceert een PV-systeem wisselende opbrengsten. Afstemming binnen de juiste vermogensmarges garandeert optimaal rendement en veiligheid. Een aantal fabrikanten produceert een range bewezen duurzame omvormers. Per project maken wij, merkonafhankelijk, de meest efficiënte én veilige keuze. In onze ontwerpen komt u omvormers tegen van: SolarEdge – Huawei – GoodWe – Growatt – APsystems – Enpghase – Sungrow – SMA

*Dynamic Load Balancing: de optimale balans tussen *PV-systeem, Batterij-systeem, elektriciteitsverbruik *leveren van elektriciteit, die je zelf niet nodig hebt, aan je energiemaatschappij *het maximale vermogen van hoofdaansluiting *de aanwezigheid van laadpalen *etc.. 

Meer weten?


    Deze site is beveiligd met ReCaptcha en de Google Privacy en Voorwaarden zijn van toepassing.