Stadionplein Amsterdam

PV installaties

Locatie Amsterdam
Aannemer Bouwbedrijf M.J. de Nijs
Opdrachtgever Bouwinvest Development B.V., Amsterdam
Architecten DAM & Partners Architecten, Amsterdam
PV installaties Zonnepanelen
Stadionplein Amsterdam

In het Noordblok zijn 100 woningen (70 vrije sector huurappartementen en 30 sociale huurappartementen), een supermarkt, winkels, horeca en een maatschappelijke bedrijfsruimte gerealiseerd. De ondergrondse parkeergarage (2 lagen parkeerplaatsen) zijn toegankelijk voor de bewoners en bezoekers van de winkels. De woningen variëren in oppervlakte van 60 tot 110 m² en er zijn twee-, drie- en vierkamer-appartementen met balkon.
Het Stadionplein is gelegen in het zuidwesten van stadsdeel Oud-Zuid, direct tegenover het Olympisch Stadion en langs de Amstelveenseweg. Het Stadionplein vormt samen met het Olympisch Stadion, het Stadionterrein, het woongebied Olympisch Kwartier, het sport- en recreatiegebied Schinkeleilanden het Olympisch Gebied.

BLK projects heeft de montage van zonnepanelen op het Noordblok uitgevoerd. In het Noordblok zijn 100 appartementen en 4500m2 winkelruimte gebouwd. Op het dak installeert BLK projects 2 zonnepanelen per appartement en 56 PV-panelen voor de winkels. Dit zijn in totaal 256 zonnepanelen op het gehele dak.

Key facts
  • In totaal 66,24 kWp systeem
  • In totaal circa 63.000 kWh opbrengst per jaar
  • Geïnstalleerd op een plat dak

 

Technische informatie
  • Winkels: 56 stuks 290 Wp zonnepanelen icm een Omnik Omniksol 15k-TL driefasen omvormer.
  • Appartementen: 200 stuks 250Wp polykristal zonnepanelen icm 100 stuks APS YC500 micro omvormers.