Kijk… da’s mooi – Franse balkons met PV-panelen

MO*town is een opvallend project van 3 woontorens in Amsterdam, onder bijzondere architectuur. Opvallend is bijvoorbeeld de aandacht voor levend ‘groen’ op diverse verdiepingsniveau’s. Het project omvat in totaal 160 koopappartementen in een grote variatie. De kopers hebben veel inbreng op het ontwerp. Door kopers en architecten hielden tot in elk detail rekening met duurzaamheid en optimale energiebesparing.

Een bijzonder detail vormen de Franse balkons met PV-panelen. Deze PV-panelen voor Franse balkons zijn een esthetische en praktische oplossing als er weinig dakruimte beschikbaar. Bijvoorbeeld als een ‘dak’ gebruikt wordt als terras. In het ontwerp van de MO*town woontoren (Track 8) die aannemer De Nijs bouwt is dat het geval. Voor de Franse balkons met PV-panelen in dit project verzorgde BLK projects het voortraject: advies, dimensionering en engineering. De PV-panelen van producent Saint-Gobin werden door de aannemer geplaatst. BLK projects realiseerde de uiteindelijke aansluiting op de elektrische installatie.

Nóg een bijzonder detail: Met de Franse Balkon PV-panelen levert ook MO*town een bijdrage aan de doelstellingen van het klimaatakkoord van Parijs.

Kijk… da’s mooi – Franse balkons met PV-panelen