020 261 48 84

Woningbouwverenigingen

BLK projects heeft ervaring met het verduurzamen van huurwoningen van woningbouwverenigingen. BLK projects kan de bewoners informeren tijdens informatie avonden, de daken opmeten, de zonnepanelen systemen hierop uittekenen, de volledige montage uitvoeren en de monitoring actief bijhouden.

Op deze manier kan een woningbouwvereniging een gegarandeerde opbrengst met BLK projects overeen komen voor een periode van 10 of 20 jaar.

Voor BLK projects is kwaliteit en service zeer belangrijk. Onze monteurs en elektriciëns zijn uitvoerig getraind en hebben de juiste kwalificaties om projecten van hoge kwaliteit op te leveren. Daarom bieden wij 2 jaar garantie op onze installatie werkzaamheden.

Veiligheid is voor BLK projects van groot belang en gezekerd werken is een vereiste voor onze monteurs. Op platte en schuine daken zal er dan ook altijd een anker punt gemaakt worden waar de monteur zich aan kan zekeren. Al onze monteurs hebben een VCA certificering voor veilig werken.

Vereniging van Eigenaren

Leden van een Vereniging van Eigenaren kunnen enorm besparen op de servicekosten door het installeren van zonnepanelen. Vooral VvE complexen met een hoog stroomverbruik door het gebruik van liften kunnen de maandelijkse stroomkosten aanzienlijk verlagen. Wanneer de leden van de VvE instemmen kan het gezamenlijke dak worden bedekt met zonnepanelen. Hierdoor profiteren alle leden van verlaagde servicekosten binnen de VvE.

Daarnaast is het ook mogelijk voor individuele leden van een VvE om zonnepanelen aan te schaffen. Hier dient de VvE wel goedkeuring voor te geven.

BLK projects helpt u graag bij de keuze van het juiste zonnepanelen systeem. We geven u advies en begeleiden u door het proces.

 


 

Case: Stadgenoot huurwoningen

BLK projects heeft in samenwerking met de Amsterdamse woningcorporatie Stadgenoot inmiddels 65 huurwoningen voorzien van zonnepanelen. De huurders kregen de mogelijkheid om de zonnepanelen zelf aan te schaffen of te huren via een verhoging van de maandelijkse servicekosten. Het project loopt sinds medio 2013 en er zijn in totaal meer dan 500 zonnepanelen geïnstalleerd op de 65 Amsterdamse huurwoningen. Deze ruim 500 zonnepanelen zullen per jaar ongeveer 115 MWh aan duurzame energie opwekken.

Stadgenoot heeft eerst een inventarisatie gemaakt van de daken van huurwoningen die gunstig liggen ten opzichte van de zon. Vervolgens werden deze huurders benaderd door een adviseur van Stadgenoot. Om te bepalen hoeveel zonnepanelen het meest ideaal zijn voor de situatie, werd gekeken naar het beschikbare dakoppervlak, de aanwezigheid van schaduw en het energieverbruik van de huurder.

Voor het gebruik van de zonnepanelen betaalt de huurder een maandelijks huurbedrag, dat wordt verrekend met de servicekosten. Deze huur is echter altijd lager dan het bedrag dat de huurder bespaart op de energierekening. De huurder gaat er netto dus altijd op vooruit. De huur van de panelen is niet gekoppeld aan de huur van de woning of aan de energieprijzen. Daarom wordt deze slechts gecorrigeerd met de jaarlijkse inflatie. 

Stadgenoot

Key facts
  • 65 woningen
  • 127 kWp systeem
  • 115.000 kWh per jaar opbrengst
  • Locatie: Amsterdam
Technische informatie
  • Mastervolt, Enecsys en SMA omvormers
  • 529 Simax 240 Wp polykristal zonnepanelen

Logos