020 261 48 84

Stadgenoot huurwoningen

BLK projects heeft in samenwerking met de Amsterdamse woningcorporatie Stadgenoot 65 huurwoningen voorzien van zonnepanelen.

De huurders kregen de mogelijkheid om de zonnepanelen zelf aan te schaffen of te huren via een verhoging van de maandelijkse servicekosten. Het project loopt sinds medio 2013 en er zijn in totaal meer dan 500 zonnepanelen geinstalleerd op de 65 Amsterdamse huurwoningen. Deze ruim 500 zonnepanelen zullen perjaar ongeveer 115 MWh aan duurzame energie opwekken.

Stadgenoot heeft eerst een inventarisatie gemaakt van de daken van huurwoningen die gunstig liggen ten opzichte van de zon. Vervolgens werden deze huurders benaderd door een adviseur van Stadgenoot. Om te bepalen hoeveel zonnepanelen het meest ideaal zijn voor de situatie, werd gekeken naar het beschikbare dakoppervlak, de aanwezigheid van schaduw en het energieverbruik van de huurder.

Voor het gebruik van de zonnepanelen betaalt de huurder een maandelijks huurbedrag, dat wordt verrekend met de servicekosten. Deze huur is echter altijd lager dan het bedrag dat de huurder bespaart op de energierekening. De huurder gaat er netto dus altijd op vooruit. De huur van de panelen is niet gekoppeld aan de huur van de woning of aan de energieprijzen. Daarom wordt deze slechts gecorrigeerd met de jaarlijkse inflatie.

 

Key facts
  • 65 woningen
  • 127 kWp systeem
  • 115.000 kWh per jaar opbrengst
  • Locatie: Amterdam
Technische informatie
  • Mastervolt, Enecsys en SMA omvormers
  • 529 Simax 240 Wp polykristal zonnepanelen

Logos