020 261 48 84

Nieuwbouw

Projectontwikkelaars

Door de steeds strengere eisen die worden gesteld aan de energieprestatie van gebouwen zal u als projectontwikkelaar vaker gebruik moeten maken van zonnepanelen in uw nieuwbouwprojecten. Doordat u kiest voor zonnepanelen voldoet u aan de strenge energieprestatiecoëfficiënt (EPC)-eisen. BLK projects kan u begeleiden in het toepassen van zonnepanelen als basisvoorziening waarbij de zonnepanelen worden geïntegreerd in het nieuwbouwdak. Daarnaast kunnen zonnepanelen ook als meerwerk in de optielijst meegenomen worden.

De verduurzaming van woningbouw en utiliteitsbouw is steeds belangrijker. Isoleren is niet meer voldoende. Met behulp van zonnepanelen kan de EPC verder worden verlaagd. Zonnepanelen zijn een veilige en betrouwbare investering. Een zonnepanelen systeem is onderhoudsvrij en zal minimaal 15 jaar zonder problemen stroom produceren.

BLK projects kan u perfect begeleiden bij het toepassen van zonnepanelen in uw project. Wij beschikken over uitgebreiden bouwkundige en technische kennis.

Aannemers

Wanneer uw opdrachtgever zonnepanelen wilt hebben kunt u als aannemer contact met BLK projects opnemen. Wij bepalen aan de hand van tekeningen en een bestek welk systeem het beste geïnstalleerd kan worden. Bij sommige projecten moet een bepaalde EPC waarde gehaald worden en is er een beperkt dak-oppervlak beschikbaar. In deze gevallen kan een Oost-West opstelling uitkomst bieden doordat er dan optimaal gebruik wordt gemaakt van het beschikbare dak-oppervlak.

Op basis van de bestek beschrijving en de tekeningen (ook Autocad) kunnen wij een vrijblijvende offerte opmaken voor levering en montage van een compleet zonnepanelen systeem.

Architecten

Bij het ontwerpen van een huis is het mooi als de zonnepanelen in het huis integreren. BLK projects kan u als architect adviseren bij het invoegen van een zonnepanelen systeem in uw ontwerp.

Een manier om de zonnepanelen mooi te integreren in het dak is met het in-dak systeem. De zonnepanelen kunnen direct op het dakbeschot geplaatst worden, zodat er geen dakpannen nodig zijn. Dit is kostenbesparend en het dak ziet er erg mooi uit, zeker wanneer gekozen wordt voor Full Black zonnepanelen.

Naast het in-dak systeem is het ook mogelijk de panelen tegen de gevel te plaatsten.


 

Case: 8 Nieuwbouwwoningen in Breda

Dit nieuwbouw project is op dit moment in volle gang. Op de 8 nieuwbouwwoningen komen in totaal 102 zonnepanelen te liggen. Deze zonnepanelen worden met speciaal in-dak montage materiaal direct op het dakbeschot gemonteerd, waardoor het niet nodig is om dakpannen op het dak te leggen. Hierdoor zijn de zonnepanelen prachtig geïntegreerd in het dak.

De 102 zonnepanelen zullen in totaal ongeveer 23000 kWh per jaar stroom opwekken. De zonnepanelen worden per woning aangesloten op Omnik omvormers.

Nieuwbouwwoningen

Key facts
  • 25 kWp systeem
  • 23.000 kWh per jaar opbrengst
  • Locatie: Breda
  • In-dak montage
Technische informatie
  • 8 x Omnik omvormer
  • 102 zonnepanelen

Logos